Magento: een introductie

Magento wilt u gaan gebruiken. Na veel dubben is het hoge woord eruit: u gaat een webshop beginnen. Online geld verdienen, u bent er klaar voor! Dus dan is het meest ideale systeem Magento en daarom zult u zich daarin verdiepen. Om u hierin een beetje te begeleiden hebben we hieronder een korte route uitgestippeld met alle zaken die u tegen zult komen tijdens het opzetten van een webshop, inclusief uitleg waarom Magento dan zo geschikt is. Leest u vooral verder en neem de tips in u op. U zult ze nodig hebben, wilt u alles uit de kast halen.

Magento maakt alles mogelijk

Het proces om een webwinkel te maken is langdurig en redelijk ingewikkeld voor degene die er nieuw in is. Daarom zullen we beginnen bij het begin. U heeft wel enige ervaring als webdesigner nodig, anders zullen de termen nogal rauw op uw dak vallen. U heeft een webserver nodig voor magenta. Eentje die raad weet met het zend framework. Wat u daar voor nodig heeft, is niet heel veel: php 5 is de enige voorwaarde. Maar omdat Magento ook een database nodig heeft, heeft u natuurlijk ook mysql nodig voor zend. Waar anders de gegevens in op te slaan? De tweede stap is het installeren van Magento. Download dus het pakket en plak alle bestanden naar de server. Dit zal even duren, want dit systeem heeft er nogal wat. Hebt geduld, drink ondertussen rustig een kopje koffie, loop even met de hond een rondje rond het huis, door het park, door de open velden en laat de stress van u af glijden, die kunt u later wel weer opbouwen! De volgende stap, nu de bestanden er staan, in de mysql database configureren en klaar maken voor gebruik. Een nieuwe user is nodig, en een wachtwoord. Vul dit in, laat Magento de rest doen. Goed, de basis versie van Magento werkt. Nu alles zo maken dat het werkt naar wens. Wat wilt u dat Magento voor u gaat doen? Aangezien wij dat niet weten, zullen we hier alle mogelijke functies van Magento met u doornemen, dan kunt u zelf beslissen welke dingen u wel wilt, en welke u niet wilt. Zo simpel, klaar voor de start, af! Als u een beetje van programmeren houdt, dan kunt u bij Magento kijken in de prachtige code. Het is een duidelijke code, makkelijk aanpasbaar en goed gedocumenteerd. Dus voor de programmeur is Magento ook een aanrader.

Extra functionaliteit

Wilt u dat elke pagina ook opnieuw wordt geladen? Nee, dat wilt u waarschijnlijk niet, want dat is wel heel ouderwets. Daarom kunt u gelukkig ook gebruik maken van Ajax, een techniek dat het mogelijk maakt om in de webpagina zelf nieuwe elementen, afbeeldingen en teksten te downloaden.

Een andere leuke optie is dat u meerdere skins kunt nemen bij Magento. Hierdoor kunt u de website er zo uit laten zien als u zelf wilt. Daarnaast zou u daarmee zelfs in het zelfde Magento systeem verschillende webwinkels kunnen installeren, elk met eigen design en eigen feeling. Dat is heel fijn voor iedere gebruiker die uitbreidt naar nieuwe gebieden van verkoop op het world wide web. Ook kunt u subscriptions aanmaken op Magento, prachtig voor degene die precies wil bijhouden wat er allemaal op de webwinkel gebeurt. Een volgende interessante eigenschap van Magento is dat er een heuse sjabloon engine in zit. Dat betekent dat u als web designer zelf kunt klussen aan de templates en dat u zelfs uw eigen sjablonen kunt bouwen binnen Magento. Dat is heel fijn als u een eigen aangepaste versie van een webwinkel wilt maken, geheel custom en aan uw wensen voldoend. Zo kan zelfs de meest profi webwinkel dus op Magento gebaseerd worden. Een volgende stap zijn de producten zelf en wat u allemaal met die producten wilt doen. De meeste webwinkels hebben kleine afbeeldingen bij de producten staan, dit kan natuurlijk ook bij Magento. Een tweede functionaliteit is dat de producten door klanten een cijfer kunnen krijgen, wat veel nieuwe klanten fijn vinden voor het selecteren van de juiste spullen. Een heuse trekpleister. Ook is het altijd fijn als er reviews onder een product geplaatst kunnen worden door de kopers van deze dingen. Dan kunnen de gebruikers onderling ervaringen uitwisselen en de goede spullen aanraden en de iets mindere items juist afraden. Dit is heel fijn voor de webwinkel houder zelf ook, want dan kan hij de inkoop en zijn assortiment hierop aanpassen. Zoeken binnen Magento is ook mogelijk. Dit is in vele systemen een optie, want het is een functie waar iedere gebruiker graag gebruik van maakt. Niets zo eenvoudig als gewoon een woord intypen en dat het systeem dan voor jou het juiste product uit de database vist. Niet ingewikkeld en langdurig alle verschillende categorie├źn bij langs om vervolgens er weer achter te komen dat het toch ergens anders moet staan, of nog erger: er achter komen dat het helemaal niet verkocht wordt in de website. Dan is het dus het beste om een zoekfunctie te hebben als webwinkelbezitter, dan kunnen de klanten zich er snel van vergewissen dat het product niet verkocht wordt op de website. Of juist wel, wat dan weer een opluchting teweeg brengt bij de mogelijke koper: een positieve impuls om dit persoon, mannelijk dan wel vrouwelijk, aan te zetten tot een aankoop bij uw prachtige winkel. Want als u al deze elementen verwerkt in de webshop, dan zijn klanten verzekerd!

Comments are closed.

Post Navigation