Toen mijn hennepkwekerij opgerold werd

Het is nog niet zo lang geleden dat ik samen met mijn buurman besloot om maar eens wat bij te gaan verdienen via de hennepteelt. Ik had hier namelijk al heel vaak heel goede verhalen over gehoord. Zo wist ik dat het in principe niet heel moeilijk was om aan de benodigde spullen te komen en omdat ik heel veel overbodige ruimte in mijn huis had leek het mij wel een goed idee om een kwekerij te beginnen. In het begin waren er wel mensen die mij waarschuwden voor de gevolgen wanneer mijn hennepkwekerij opgerold zou worden maar daar was ik niet heel bang voor. Bij een goede kennis van mij was de hennepkwekerij opgerold en daar had hij niet eens zo heel veel gedonder van gehad. Het was dan ook daarom dat ik het risico dat mijn hennepkwekerij opgerold zou worden wel wilde lopen en ook mijn buurman dacht er precies zo over. Natuurlijk hadden wij wel eerst even op het internet gekeken wat de eventuele gevolgen voor ons konden zijn in het geval wanneer onze hennepkwekerij opgerold zou worden maar wij waren niet echt onder de indruk van de sancties en dus besloten wij om door te gaan met onze plannen. Zo gezegd zo gedaan, wij kochten de benodigde materialen en gingen er dus helemaal vanuit dat onze business niet al volgende maand in de krant zou worden vermeld onder de titel ‘hennepkwekerij opgerold’. Helaas bleek dit wel het geval te zijn, we waren nog niet eens een week bezig met onze nieuwe vetpot toen de politie al voor de deur stond. Heel erg vervelend dus want nu onze hennepkwekerij opgerold was, waren ook meteen al onze inkomsten weg. Maar goed, wat doe je eraan? Wij waren gewaarschuwd en hadden de risico’s afgewogen en daarmee konden we dus ook niemand de schuld geven. Het enige wat wij nog konden doen was op zoek gaan naar een goede advocaat die ons bij zou kunnen staan bij ons proces, want dat het tot een rechtszaak zou komen was ons meteen duidelijk.

Wat te doen als je hennepkwekerij opgerold wordt?

De eerste vraag waarmee wij ons geconfronteerd zagen was; ‘wat te doen nu onze hennepkwekerij opgerold is?’ Het antwoord was in principe heel erg simpel want wanneer je hennepkwekerij opgerold wordt dan moet je je gaan voorbereiden op een rechtszaak en dus is het verstandig om een advocaat te gaan zoeken die ervaring heeft met situaties waarin je hennepkwekerij opgerold is. Gelukkig hadden wij genoeg mensen om ons heen die hier heel veel ervaring mee hadden en daarom hebben wij hen allemaal eens even opgebeld. Zij adviseerden ons om even te kijken op het internet. Het was namelijk zo dat je op internet een site hebt, Advocaathennepkwekerij.nl, waar je altijd, dat wil zeggen dag en nacht, terechtkunt voor advies. Ook kan men je hier helpen aan een goede advocaat. Dat is heel fijn om te weten want anders moet je dit allemaal zelf uitzoeken en dat kan een hoop tijd kosten en die tijd is er vaak niet wanneer je hennepkwekerij opgerold is. Vandaar dat het goed is om te weten dat er dus een dergelijke website bestaat. Ik heb dan ook niet lang geaarzeld en ben meteen achter de computer gekropen en heb op de site mijn gegevens ingevuld en heb hen verteld dat mijn hennepkwekerij opgerold was. In principe is dit natuurlijk geheel overbodig om te vermelden besefte ik mij later omdat je je gegevens anders niet invult op een dergelijke site maar op het scherpst van de snede doet een kat in het donker wel eens rare sprongen. Afijn, het doet er ook niet echt toe wat je allemaal invult op die site, wat belangrijk is, is dat je snel geholpen kunt worden en dat bleek absoluut het geval te zijn. In de laatste alinea zal ik vertellen hoe het mij uiteindelijk vergaan is, althans, ik zeg wel mij maar hier bedoel ik ook mijn buurman en ‘partner in crime’ mee.

Gevolgen tot een minimum beperkt

Wanneer je hennepkwekerij opgerold wordt is dat altijd erg vervelend. Het is namelijk zo dat wanneer je hennepkwekerij opgerold wordt, je altijd wel in de problemen komt. Het is dan aan te raden iemand in de arm te nemen die ervaring heeft met gevallen waarin een hennepkwekerij opgerold wordt. Ik vond dus een advocaat die geheel gespecialiseerd was op dit gebied. Hij werkte altijd met mensen van wie de hennepkwekerij opgerold was. Omdat mijn hennepkwekerij opgerold was, was hij voor mij dus de ideale persoon om mij bij te staan. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat mijn hennepkwekerij opgerold zou worden en daarom leverde ik mij dan ook geheel over aan de advocaat. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Deze man kon mij heel goede adviezen geven nadat mijn hennepkwekerij opgerold was en die hebben mij ontzettend geholpen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Dat is natuurlijk precies wat ik ook beoogde en daarom was ik heel blij met het feit dat onze wegen elkaar gekruist hadden. Al met al kan ik dus wel zeggen dat:

  • ik heel tevreden ben over de advocaat die mij in mijn proces heeft bijgestaan
  • ik heel erg onder de indruk was van de expertise van mijn strafpleiter
  • ik deze persoon dus ook aan iedereen aan zou willen raden

Kortom, bij mij kwam alles uiteindelijk wel weer goed.

Comments are closed.

Post Navigation