Websites ontwerpen

websites ontwerpenEen websites ontwerpen website voor je eigen bedrijf gaat verder dan het uitzoeken van de juiste domeinnaam en beeldmateriaal. Bedrijven moeten in staat zijn praktische informatie over hun bedrijfsvoering te laten zien, maar ondertussen ook veelvoorkomende fouten voorkomen bij het websites ontwerpen.

Laadtijd

Een eerste valkuil die je moet zien te vermijden bij het websites ontwerpen is het gebruik van alle toeters en bellen die er mogelijk zijn. Wanneer een website niet snel en accuraat laadt in een webbrowser of mobiel apparaat, dan kan het gebeuren dat bezoekers weggaan en nooit meer terugkomen. Een goede websites ontwerpen betekent dat je kiest voor elementen kiest die de site verbeteren in plaats van dat ze de gebruikservaring schaden.

Relevante content

Voorkom bij het websites ontwerpen ook een teveel aan content. Onderzoek toont aan dat een website maar drie seconden heeft om een boodschap over te brengen, voordat bezoekers wegklikken. Kwaliteit gaat daarom boven kwantiteit. Maak duidelijk dat je specialisatie ligt bij een bepaalde dienst of product. Vul deze boodschap aan met duidelijk en relevant beeldmateriaal.

Kopieer niet

Het kopieren van webdesigns concurrenten is gevaarlijk bij het websites ontwerpen. Je wil je toch immers onderscheiden? Creeer je eigen boodschap, reputatie en strategie laat die aspecten schitteren in je website, promoties en communicatie in het algemeen. Je doel is immers om op te vallen in de menigte, niet om erin te verdwijnen en onzichtbaar te zijn.

Wees proactief

Tot slot is het lokken van traffic naar je zakelijke website nog niet zo simpel. Een websites ontwerpen en dan maar afwachten zit er niet in. Jet kost tijd om credibility op te bouwen in zoekresultaten van zoekmachines. Een websites ontwerpen is niet waar het stopt. Er is zeker een proactieve houding nodig. Je kunt meedoen met programmas, nieuwsbrieven mailen en partnerschappen aangaan met andere sites en bedrijven en zo mogelijkheden vinden die traffic gaan verhogen.